קוגל איטריות ירושלמי
מתכון המתאים לתבנית אינגליש
חומרים:
400 גרם איטריות (שקית אחת)
3 ביצים
100 מל"ל שמן קנולה או סויה
400 גרם סוכר
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
מבשלים את האיטריות במים ומסננים ומעברים לכלי עירבוב
200 גרם סוכר מעבירים למחבת עם השמן ומחממים עד להיווצרות קרמל
בעדינות ובזהירות שופכים את הקרמל לאיטריות ומערבבים בעזרת כף מעץ
מוסיפים את 200 גרם הסוכר הנותרים, הביצים ושאר חומרי הטעם מעבירים לתבנית עם נייר אפיה בתחתית
אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה וחצי.
בתאבון!