מתכונים
סביח בג"בטה…
מתכון ל6-8 יחי
לג׳בטה ..:
1 קג' קמח
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2.5 כוסות מים
1/4 כוס שמן
אופן הכנה
בקערת המיקסר לערבב היטב קמח ושמרים,
להוסיף סוכר ולערבב,
להוסיף את שאר החומרים וללוש היטב עד לקבלת בצק רך ודביק.
מתפיחים עד להכפלת נפח.
יוצרים כדורים בינוניים ומעצבים לצורות של כיכרות לחם קטנים או מלבניים.
בכל כיכר חורצים שני חריצים בעזרת סכין חדה.
מכסים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
אופים את הלחמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה.
לסביח
1 חציל גדול פרוס לטבעות בקליפתו
לטגן בשמן עמוק
15 ביצים קשות פרוסות
200 גרם ממרח חומוס
100 גרם טחינה מעובדת
צרור פטרוזיליה קצוצה
הרכבת הכריך-
מורחים חומוס וטחינה, מניחים פרוסות חציל ועל החציל מניחים ביצה קשה ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה
המלצת הגשה:
מומלץ להגיש לצד סלט חי של עגבניות אדומות בצל סגול קצוץ ונענע מתובל בלימון שמן זית מלח ופלפל שחור טחון